Ájurvédikus öngyógyítás

 

Az ájurvéda:
Annyit tesz, az élet tudománya. Az életről és hosszú életről szóló tudást jelenti. Tanításai szerint minden ember egy mikrokozmosz, különleges, egyedi teremtmény, egyedi testfelépítéssel. Kicsiben megtalálható benne a nagy egész rendszerezettsége, amikor teljes és kiegyensúlyozott, de ha megbomlik a harmónia, létrejönnek a betegségek. Éppen ezért az ajurvéda legfőbb célja a kiegyensúlyozottság fenntartása, az egészség megőrzése, a betegség megelőzése. Teljes életszemléleti rendszer, az élet egészére vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket tartalmazza. A gyógyászat két dologgal: a betegségek gyógyításával, valamint az egészség megtartásával foglalkozik.
 

A védikus megfogalmazás szerint az élet négy elv összessége, szerves és kölcsönös kapcsolata:

  1. a lélek (átma) az isteni szikra, amely a tudat forrása a testben és a tényleges önvalónk. A többi alkotóelem csupán egy anyagi burkot képez a lélek körül.
  2. az elme (manas) amely a pszichés működések, vagyis a gondolkodás, érzés, akarat végrehajtásának és az emlékek tárolásának színtere.
  3. az érzékszervek (indriják) a hallás, látás, szaglás, ízlelés, tapintás, valamint a beszéd, járás, munkavégzés, szaporodás és ürítés szervei
  4. a fizikai test (saríra) amelyet az öt őselem épít fel: föld, víz, tűz, levegő, éter

A résztvevők kidolgozott jegyzetet kapnak.

Oktató: Bánki Vikó

A tanfolyam egy 2 napos, hétvégi intenzív kurzus, díja: 19.900 Ft*

A tanfolyam időpontja: 2018.02.24-25. 10:00-16:30

A részvétele, vagyis a csoportban való helye akkor lesz biztosítva, ha előre átutalja a képzés díját. Kérem a leírtak szerint intézze a befizetést:
1.) Az alábbi bankszámlára utalja a részvételi díjat: 
 

Bankszámla száma: Bhaktivedanta Alapítvány 10300002-10631841-49020018   

MKB Bank Zrt. 

2.) Az összeg mellé a megjegyzés rovatba írja be a teljes nevét, a foglalkozás nevét és időpontját. (Ha nem tud utalni, akkor személyesen egy MKB bankfiókban is befizethet.) 
 
3.) Csak akkor lesz biztosítva a helye, ha befizeti a díjat. A csoport feltöltése a befizetések (és nem a jelentkezések) sorrendjében történik.
 
4.) Ha esetleg úgy alakulna, hogy időközben a befizetett résztvevőkkel megtelne a csoport, azt jelezzük önnek e-mailben. és ebben az esetben várólistára kerül.
 
5.) Ha legalább egy héttel a foglalkozás indulása előtt lemondja a részvételt, akkor visszautaljuk önnek a pénzt. Ha egy héten belül mondja le, akkor már nem. Ez esetben a részvételi díj elvész, és más workshopra/tanfolyamra NEM használható fel. Köszönjük együttműködését!
 

Jelentkezés:
Kiss Éva
Telefon: +36-30/216-2883
E-mail: tanfolyamok@bhf.hu
Facebook: www.facebook.com/bhf.hu
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Cím: 1039 Budapest, Attila utca 8.

 

Induló tanfolyamok: 

Azok számára, akik elvégzik az Ájurvédikus öngyógyítás 2 napos kurzust, lehetőség van a fitoterápia tanfolyamnak csak a 2. napjára beiratkozni! (Az első nap alap ájurvédikus ismeretek). 

Ájurvédikus öngyógyítás 2018.02.24.
 

Aláírásommal hozzájárulok ahhoz, hogy adataim bekerüljenek az BHF (Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola) adatbázisába, és ez alapján a jövőben tájékoztató anyagokat küldjenek számomra az aktuális hírekről, programokról. A BHF kijelenti, hogy 3. fél számára az adataidat nem továbbíthatja, azokat szigorúan bizalmasan kezeli.