Képes beszámoló a Bhakti-klub régészeti előadásáról

Újra beindult a Bhakti-klub

 

Újjáéledt a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola korábbi hagyománya, a Bhakti-klub.

Az évekkel ezelőtt rendszeressé vált ismeretterjesztő interaktív előadássorozat idén a Főiskola egyik tanárának, Amritánanda Déví Dászí (Jeney Rita) régész-indológusnak az előadásával indult. Ennek az első programnak egy idei egy hónapos régészeti expedíció volt a témája, melyen az előadó is részt vett. Ez az Indus-völgyi civilizáció egyik legnagyobb lelőhelyének a feltárásán történt. Amritánanda már nem első alkalommal régészeti kutatáson Indiában, így a jelenlévők tapasztalt szakértőtől hallhattak érdekes előadást az általa készített képek kíséretében.

A vendégek az előadás végén sok kérdést tettek fel, majd az izgalmas indiai hangulatot egy kis frissítővel zárták le a vendégek.

Reméljük, további programjainkra is sokan ellátogatnak majd, hiszen a szervezők igyekeztek érdekes, élmény dús és interaktív programokat kitalálni. A következő alkalomra július 10-én – szintén csütörtökön – kerül sor, melyen tibeti és más ázsiai különleges hangszerekkel ismerkedhetnek meg a vendégek egy meditációs zenei élmény keretében.