India vegán Gasztrofesztivál 2017. október 8-án

Kóstolja végig Ön is a több tucat ínycsiklandozó ételt, melyekből jó néhány a szeme láttára készül el!

Várjuk a Lélek Palotája 6. vegán gasztronómiai fesztiválján, ahol találkozhat a vega Class FM-es Garami Gáborral és Kőbán Rita olimpiai bajnokkal!
A gasztronómiai rendezvény alkalmával megismerkedhet India tradicionális konyhaművészetével, amely a világ egyik legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya. Az ájurvéda, India egészségmegőrzési tudománya kiterjedt ismeretet nyújt az egészséges táplálkozásról. Többek között azt javasolja, hogy egy étkezésen belül mind a hat alapíz – sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes – szerepeljen a tányérunkon. A színes ízvilágnak köszönhetően az indiai ételek rendkívül gazdagok, táplálóak és változatosak.

A rendezvényen vegetáriánus séfek bemutatásával közelről is megismerheti a indiai fűszerek különleges világát, felhasználásuk módját, párosításukat. A fűszerhasználat mellett alapvető keleti konyhatechnikai eljárásokat is elsajátíthat. Szakácsaink látványos főzőbemutatóval várják a kiváncsiskodókat, akikhez bátran fordulhat személyes kérdéseivel is. Gyönyörködhet a hagyományos, szabadtéri, indiai agyagtűzhelyen való főzés látványában is, sőt meg is kóstolhatja az ott készült csemegéket.

A fesztivál ideje alatt több mint 40 különféle vegán ételkülönlegességet ízlelhet meg. Felsorakoznak majd a szabdzsik (zöldséges főételek), a különleges rizsételek, a közkedvelt csatnik (édes-csípős szószok), az egzotikus csemegék, lepénykenyerek, édességek, és aromás italok. 

Mindezek mellett természetesen teret engedünk a vegán konyha egyéb variációinak is. Bemutatjuk például, hogyan készíthetjük el megszokott magyaros ételeinket vegán módon, hogyan alkossunk főzés nélküli nyers finomságokat, valamint megtanítunk pár gluténmentes sütési alternatívát, hiszen az indiai ételekben előszeretettel alkalmaznak a búza helyett magból, illetve hüvelyesekből nyert liszteket.

Gondolta volna, hogy a főzés összekapcsolódik az önismerettel? Indiában az asztrológia és a spirituális életvezetés mestereit a család második és harmadik orvosának tekintik, ezért ehhez kapcsolódó érdekes előadásokat hallhat a nap folyamán. Az önismeretben a védikus asztrológiai és a numerológiai elemzés is segítségére lesz, hogy jobban megismerje a lehetőségeit.

A Teaszalonunkban rátalálhat a testtípusának megfelelő gyógynövényes teára, melyet a helyszínen meg is kóstolhat.

A Kérdezz – Felelek sátorban szakértőink készséggel válaszolnak minden felmerülő filozófiai vagy életvezetési kérdésre.

Ezen felül:
• szórakoztató színpadi programmal,
• kirakodóvásárral,
• hennafestéssel, és 
• gyerekfoglalkozással várunk minden kedves családos látogatót!

Időpont: 2017. október 8. vasárnap, 10:00-16:00
Helyszín: Lélek Palotája, Budapest 1039. Lehel utca 15-17.

Jegyárak:
Felnőtt: 1.200 Ft
Nyugdíjas, diák: 800 Ft
Korlátlan étel- és italfogyasztás esetén: 3.500 Ft
8 éves kor alatt a belépés ingyenes!

FB esemény: https://www.facebook.com/events/166244497265090/?fref=ts


További információ:
lelekpalotaja@1108.cc
Szakács Beáta: 30/ 978-3669

gasztrofeszt.jpg