Könyvtár használata

Kölcsönzések a Bhaktivedanta Könyvtárban

 • Könyvtári kölcsönzések magyar nyelvű állományból
  A könyvtárat kölcsönzés céljából kizárólag: a Főiskola óraadó és teljes állású oktatói és kutatói, a Főiskola teljes állású dolgozói, a Főiskola aktív, beiratkozott hallgatói, a Főiskola már abszolvált, de szakdolgozatot még le nem adott hallgatói, a már szakdolgozati témával rendelkező passzív hallgató, egyéb felsőoktatásban résztvevő, érvényes diákigazolvánnyal rendelkező hallgatók, az MKTHK budapesti központjának bhakta-programot már elvégzett, regisztrált önkéntesei használhatják.
 • Idegen nyelvű könyvek (saját állomány)
  Egy része (Sríla Prabhupáda és ISKCON guruk könyvei) kizárólag helyben olvasásra elérhetőek mindenki számára az olvasószobában. Kölcsönzés csakis különleges esetekben lehetséges (lásd lentebb).
 • Idegen nyelvű könyvek (saját állomány fennmaradó része)
  Katalógusban lehet keresni, indokolt esetben (kutatás, házi feladat, stb.), kérésre a könyvtáros előhozza helyben olvasásra. Kölcsönzés kizárólag különleges esetekben lehetséges (lásd lentebb).
 • Digitális állomány
  Kizárólag helyben használható. Katalógusban lehet keresni, indokolt esetben (kutatás, házi feladat, stb.), kérésre a könyvtáros előhozza helyben történő használatra. Kölcsönzés kizárólag különleges esetekben lehetséges (lásd lentebb).
 • Különleges esetek kölcsönzésre
  a) Kizárólag az iskola oktatói  ill. kutatói kölcsönözhetik a saját idegen nyelvű könyveket és a digitális állományt. Aktív, beiratkozott hallgatók csak a témavezető oktatójuk írásos ajánlásával kölcsönözhetnek. Amennyiben a kikölcsönzött dokumentum nem kerül vissza a diplomaosztóig, a hallgató nem kaphat diplomát.
  b) Az idegen nyelvű könyvek és digitális dokumentumok kölcsönzési ideje maximum 1 hónap, hosszabbítás egyszer lehetséges. Az újbóli kikölcsönzés a dokumentum bemutatása után lehetséges.

Kölcsönzésre nem jogosultak:
Külsős, nem felsőoktatási intézményben tanuló, érvényes hallgatói jogviszonnyal nem rendelkező látogatók a Könyvtár dokumentumait kizárólag helyben használhatják.
Fénymásolásra van lehetőség 10 Ft/oldal áron.

 

 

 

 


Könyvtári Szervezeti Működési Szabályzat