Krisna-völgyi búcsú 2017. július 21-23.

XXII. alkalommal várja látogatóit a Krisna-völgyi Búcsú!
Egy 3 napos, egyedülálló fesztiválhétvége, ami kicsiknek-nagyoknak izgalmasan mutatja be India színes világát. 

Íme, ízelítő a Búcsú programjából:

A fesztiválsátorban napközben előadások, koncertek, zenei-, tánc- és harcművészeti bemutatók, pantomim- és gyermekműsorok élményében lehet része.

A Kérdezz-Felelek sátor egész nap vár minden érdeklődőt, akinek kérdése van a Krisna-tudat filozófiáról, a lélek-vándorlásról, a jógáról, a szentírásokról, vagy a Krisna-hívők életéről, és természetesen választ is szeretne kapni ezekre.

A nagysikerű Krisna-völgyi Valóságshow idén is hódít!
A „ház” minden helyisége a Krisna-hívők életének egy szeletét mutatja be, így ha belépsz, megtudhatod, hogyan öltözködünk, hogy festjük a tilakot a homlokunkra, hogyan meditálunk, miként főzünk, és hogyan ajánlunk fel ételt Krisnának a házi oltáron.
Ne hagyja ki!

Régóta szeretne jógázni, de fél a kicsavart és kivitelezhetetlen mozdulatoktól? Netán már jártas a jóga művészetében, és szeretne új gyakorlatokat is megismerni? Vagy elfáradt a jövés-menésben, és nem bírja már a dereka az újonnan vásárolt ajándékok cipelését?
Várja a jóga és masszázs-sátor!

Tetszik Önnek a Krisnás lányok „sminkje”? Netán a henna szerelmese? Akkor Önt is várja az arcfestő és henna-sátor!

Könnyen előfordul, hogy az ember megéhezik a Búcsú forgatagában, ezért a főtéren 1000 nm-es, 500 férőhelyes szabadtéri étterem várja az ínyenceket a Krisnás konyha világhírű és ízletes remekeivel...

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a Templom a Búcsúban is Krisna-völgy fő látványossága. Negyedóránként indulnak körvezetések a bejárattól, melyeken akár többször is részt vehet. Mindenképp nézze meg, hiszen itt vár a Farm életének „középpontja”: az oltáron álló Isteni pár.

A templomteremben gyönyörű, indiai stílusú díszítések, kézműveseseink által készített falfestmények és domborművek gyönyörködtetik majd el, a könyves sátorban pedig megtalálja a védikus irodalom remekeit.

A biokertészetben nőnek az étteremsátorban megkóstolható finomságok hozzávalói, nézze meg, hol, és hogyan termelik és tárolják őket!

Az általános iskola, a Gurukula, melynek új szárnyát 2016 május 20-án adták át. Ebben az impozáns, új épületben tanulnak a gyermekeinek. Ide is bepillanthat, ha kíváncsi vagy, hogy telik egy helyi kisdiák napja az iskolában!

A Tehenészet felé vezető úton is igazi kalandok várják: a nagy sátrat és a kézműves falut, valamint a gyerekprogramok helyszíneit összekötő kellemes sétaút alatt sok-sok kereskedő változatosabbnál változatosabb portékáit találja majd meg egy helyen!
A vásársoron találhat majd indiai ajándéktárgyakat, füstölőket, ruhákat, vegyszermentes kozmetikumokat és tisztítószereket, ékszereket, ásványokat, aurafotóst és íriszdiagnosztát, és sok minden más érdekességet is, sőt, már itt is találkozhat kézművesekkel.

A kalandok óceánjában merülhet el a Kézműves faluban, mely a legizgalmasabb helyszínek egyike azok együttesében, amelyek a Tehenészet környékén várják.

A Tehenészet lakói a gyerekek nagy kedvencei, ez a környék igazi érdekességekkel várja nem csak a legkisebbeket, hanem minden Búcsúlátogatót!

Bővebb információ: http://bucsu.krisnavolgy.hu/

A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola sátrát keresse idén is a Krisna-völgyi búcsúban!

 

krisnavolgy_0.jpg