Ászana gyakorlatsorok összeállítása

Ászana gyakorlatsorok összeállításának módszertana

A jóga komplex életmód, amely önmagában egyesíti a testedzést, a mozgásterápiát, az egészségmegőrzést, az önismeretet, a filózófiát és a lelki életet. A jóga olyan rendszer, amely módszerek és gyakorlatok lenyűgöző eszköztárát kínálja. Jógaoktatóként, illetve gyakorló jógásként számos technikai elemet használunk fel az oktatás, valamint a gyakorlás során; többek között az ászanákat, a pránájámát, a relaxációt, a meditációt, a mantrázást, az életmódra vonatkozó szabályozó elveket és a személyiségfejlesztést.

Jóga gyakorlásunk, oktatási módszereink, önmagunk fejlesztése egy dinamikusan változó és soha véget nem érő út. Jógaoktatói továbbképzéseink célja, hogy minden lelkes jógázónak és jógaoktatónak segítséget nyújtson a jógában való eredményes fejlődéshez.

A jóga gyakorlati részéhez tartozó számos területen tartunk továbbképzéseket:
- a jógaoktató személyisége, önfejlesztése, kommunikációja; 
- a jógaóra felépítésének szabályai; 
- ászana és pránájáma gyakorlatsorok felépítésének módszertana; 
- a relaxáció és a meditáció részei,  megfelelő alkalmazásuk;
- a hibajavítás és az instruálás elvei; 
- kontakt-jóga és az eszközök használata; 
- speciális esetekhez és betegségekhez való hozzáállás a jógaórák során; 
- a jóga élettana és energetikája.

Az oktatás során először az elméleti ismeretek kapnak hangsúlyt, majd gyakorlati példákon keresztül demonstráljuk a megtanult elméletet, hogy képessé váljunk mindezt alkalmazni.

A kurzust az oldal alján, a jelentkezési lapnál feltüntetett időpontokban tartjuk, vasárnapokon, 10:00-18:00-ig.

Jelenleg induló továbbképzéseink:

Ászana gyakorlatsorok összeállításának módszertana

A képzés során megtanuljuk csoportokba szedni az egyes típusú ászanákat, hogy átláthatóbb formában tudjuk őket kezelni. Az ászanákat statikai helyzetük, élettanuk/hatásuk, kiinduló pózuk szerint fogjuk osztályozni. Ezt követően elemezzük a teljes test átmozgatására, egy adott testrészre/funkcióra, speciális esetekre és csúcsgyakorlatra felépítendő vázlatok módszertanát. A módszertant gyakorlati példákon/óravázlatokon keresztül  szemléltjük.

Oktató: Medvegy Gergely - vezető jógaoktató

Fontos információ: A jógaoktatói továbbképzéseket nem kezdőknek indítjuk! A részvételhez min. 1 éves gyakorló jógás múlt és/vagy egy jógaoktatói végzettség ajánlott!

Költsége: 13.000 Ft/fő

A részvétele, vagyis a csoportban való helye akkor lesz biztosítva, ha előre átutalja a képzés díját. Kérem a leírtak szerint intézze a befizetést:

1.) Az alábbi bankszámlára utalja a részvételi díjat: 

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola 10300002-10631836-49020016 (MKB Bank Zrt.)

2.) Az összeg mellé a megjegyzés rovatba írja be a teljes nevét, a foglalkozás nevét és időpontját. (Ha nem tud utalni, akkor személyesen egy MKB bankfiókban is befizethet.)

3.) Csak akkor lesz biztosítva a helye, ha befizeti a díjat. A csoport feltöltése a befizetések (és nem a jelentkezések) sorrendjében történik.

4.) Ha esetleg úgy alakulna, hogy időközben a befizetett résztvevőkkel megtelne a csoport, azt jelezzük önnek e-mailben. és ebben az esetben várólistára kerül.

5.) Ha legalább egy héttel a foglalkozás indulása előtt lemondja a részvételt, akkor visszautaljuk önnek a pénzt. Ha egy héten belül mondja le, akkor már nem. Ez esetben a részvételi díj elvész, és más workshopra/tanfolyamra NEM használható fel. Köszönjük együttműködését!

 

További információ:
Bozóki Zsuzsanna (Suka-sárí Déví Dászí)
Telefon: +36-30/216-2883
E-mail: tanfolyamok@bhf.hu
Facebook: www.facebook.com/bhf.hu
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Cím: 1039 Budapest, Attila utca 8.

Bankszámla száma: 10300002-10631836-49020016     

MKB Bank Zrt. 

Ászana gyakorlatsorok összeállításának módszertana 2017.09.24.
 

Aláírásommal hozzájárulok ahhoz, hogy adataim bekerüljenek az BHF (Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola) adatbázisába, és ez alapján a jövőben tájékoztató anyagokat küldjenek számomra az aktuális hírekről, programokról. A BHF kijelenti, hogy 3. fél számára az adataidat nem továbbíthatja, azokat szigorúan bizalmasan kezeli.