Hattyúbál

Főiskolánk a hagyományhoz híven minden évben köszönti elsős hallgatóit egy védikus gólyabálon, a Hattyúbálon. 2016-ban december 18-án kerül sor erre az eseményre az Óbudai Kulturális Központban
(1032 Buda­pest, San Marco utca 81.) 10 és 14 óra között.

A hattyú természetében számtalan jó tulajdonság lelhető fel, amelyek közül talán a legfontosabb a tisztaság, a türelem és az odaadás. Hattyúvá válni nem könnyű feladat. A védikus szentírások szerint sok ezer ember közül egy törekszik lelki tökéletességre, az Úr odaadó szolgálatára. Főiskolánk hallgatói tanulmányaik során egy magasabb szintű gondolkodási módot ismerhetnek meg, amit életük minden területén alkalmazni tudnak, és ezáltal elérhetik a lelki tökéletességet, mint a hattyú.

A Hattyúbál azért is különleges, mert az elsős hallgatók köszöntése mellett a Főiskola diákjai lehetőséget kapnak arra, hogy megmutassák magukat különböző színpadi előadásokban. Az itt bemutatásra kerülő egyéni és csoportos produkciók leggyakrabban a jóga, a tánc, a színdarab és a paródia műfajában születnek. Bár az előadások egymással versengenek, a végén az alkotók és a meghívott vendégek is nyertesként távoznak.

Ízelítőként alább tekinthetőek meg a korábbi évek Hattyúbáljainak műsorszámai.

Hattyúbál 2015

Hattyúbál 2014