Relaxációs és meditációs technikák

Relaxációs és meditációs technikák alkalmazása

A jóga komplex életmód, amely önmagában egyesíti a testedzést, a mozgásterápiát, az egészségmegőrzést, az önismeretet, a filózófiát és a lelki életet. A jóga olyan rendszer, amely módszerek és gyakorlatok lenyűgöző eszköztárát kínálja. Jógaoktatóként, illetve gyakorló jógásként számos technikai elemet használunk fel az oktatás, valamint a gyakorlás során; többek között az ászanákat, a pránájámát, a relaxációt, a meditációt, a mantrázást, az életmódra vonatkozó szabályozó elveket és a személyiségfejlesztést.

Jóga gyakorlásunk, oktatási módszereink, önmagunk fejlesztése egy dinamikusan változó és soha véget nem érő út. Jógaoktatói továbbképzéseink célja, hogy minden lelkes jógázónak és jógaoktatónak segítséget nyújtson a jógában való eredményes fejlődéshez.

A jóga gyakorlati részéhez tartozó számos területen tartunk továbbképzéseket:
- a jógaoktató személyisége, önfejlesztése, kommunikációja; 
- a jógaóra felépítésének szabályai; 
- ászana és pránájáma gyakorlatsorok felépítésének módszertana; 
- a relaxáció és a meditáció részei,  megfelelő alkalmazásuk;
- a hibajavítás és az instruálás elvei; 
- kontakt-jóga és az eszközök használata; 
- speciális esetekhez és betegségekhez való hozzáállás a jógaórák során; 
- a jóga élettana és energetikája.

Az oktatás során először az elméleti ismeretek kapnak hangsúlyt, majd gyakorlati példákon keresztül demonstráljuk a megtanult elméletet, hogy képessé váljunk mindezt alkalmazni.

A kurzust az oldal alján, a jelentkezési lapnál feltüntetett időpontokban tartjuk, vasárnapokon, 10:00-18:00-ig.

Jelenleg induló továbbképzéseink:

Relaxációs és meditációs technikák alkalmazása

A relaxáció segítségével a gyakorló jógás képessé válik elengedni a testi és a mentális feszültségeket, a zavaró érzéseket és gondolatokat, valamint megtanulja kizárni a külvilág történéseit. A meditáció segítségével pedig képessé válhat a tudatát kedvező módon irányítani és a figyelmét a lelki szféra felé irányítani. A képzésen megismerjük ezen módszerek elméletét és gyakorlatát, valamint ezek használatát a jógaórákon. A megszerzett gyakorlati tudás minőségben változtatja meg a jógagyakorlás mentális dimenzióit.

Oktató: Medvegy Gergely - vezető jógaoktató

Fontos információ: A jógaoktatói továbbképzéseket nem kezdőknek indítjuk! A részvételhez min. 1 éves gyakorló jógás múlt és/vagy egy jógaoktatói végzettség ajánlott!

Költsége: 13.000 Ft/fő

A részvétele, vagyis a csoportban való helye akkor lesz biztosítva, ha előre átutalja a képzés díját. Kérem a leírtak szerint intézze a befizetést:

 

1.) Az alábbi bankszámlára utalja a részvételi díjat: 

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola 10300002-10631836-49020016 (MKB Bank Zrt.)

2.) Az összeg mellé a megjegyzés rovatba írja be a teljes nevét, a foglalkozás nevét és időpontját. (Ha nem tud utalni, akkor személyesen egy MKB bankfiókban is befizethet.)

3.) Csak akkor lesz biztosítva a helye, ha befizeti a díjat. A csoport feltöltése a befizetések (és nem a jelentkezések) sorrendjében történik.

4.) Ha esetleg úgy alakulna, hogy időközben a befizetett résztvevőkkel megtelne a csoport, azt jelezzük önnek e-mailben. és ebben az esetben várólistára kerül.

5.) Ha legalább egy héttel a foglalkozás indulása előtt lemondja a részvételt, akkor visszautaljuk önnek a pénzt. Ha egy héten belül mondja le, akkor már nem. Ez esetben a részvételi díj elvész, és más workshopra/tanfolyamra NEM használható fel. Köszönjük együttműködését!

 

További információ:
Kiss Éva
Telefon: +36-30/216-2883
E-mail: tanfolyamok@bhf.hu
Facebook: www.facebook.com/bhf.hu
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Cím: 1039 Budapest, Attila utca 8.

Bankszámla száma: 10300002-10631836-49020016     

MKB Bank Zrt. 

 
Relaxációs és meditációs technikák alkalmazása 2018.01.14.
 

Aláírásommal hozzájárulok ahhoz, hogy adataim bekerüljenek az BHF (Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola) adatbázisába, és ez alapján a jövőben tájékoztató anyagokat küldjenek számomra az aktuális hírekről, programokról. A BHF kijelenti, hogy 3. fél számára az adataidat nem továbbíthatja, azokat szigorúan bizalmasan kezeli.

Relaxációs és meditációs technikák 2018.12.02.

Aláírásommal hozzájárulok ahhoz, hogy adataim bekerüljenek az BHF (Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola) adatbázisába, és ez alapján a jövőben tájékoztató anyagokat küldjenek számomra az aktuális hírekről, programokról. A BHF kijelenti, hogy 3. fél számára az adataidat nem továbbíthatja, azokat szigorúan bizalmasan kezeli.